Det är jag som är Loo och jag hälsar dig Välkommen till min blogg som handlar om livet i stort och smått för vår familj!
Helt enkelt - följ med Fam. Loo på vår resa i vardagen.............

lördag 25 december 2010

Julkul före, mitten och efter...........

Nu är vår julafton över och vi har en riktig "softardag" med läsning framför brasan, lite fika och ett och annat sällskaps-spel.
Vår julafton blev bra, men i många år har jag och min familj flängt runt (vi bor långt ifrån vår släkt) på julafon till diverse släktingar till och med delat upp oss vissa år.
Ätit lite här och fikat lite där och egentligen bara stressat - inte bra när det ska vara en riktig njutardag.
För några år sedan reste vi till solen och värmen över jul och det var helt fantastiskt, men tyvärr så har vi inte råd att göra den resan varje år.

I alla fall så har min man och jag tagit ett beslut som kanske inte är så viktigt i dagsläget men det kommer bli viktigt om några år.
Nämligen att när våra två barn blir äldre och ställs inför frågan -att hur ska vi fira julafton så kommer vi aldrig någonsin begära att de ska sällskapa med oss utan vi vill att de ska fatta julaftonsbeslutet helt själva utan hänsyn till oss.
De ska få chans att göra sin egen jul och sina egna traditioner och vi kommer aldrig utsätta dem för kravet att komma till oss om de inte vill. Utan vi vill ge dem möjlighet att kanske bara vara med sin egen familj på julafton, slippa stressa, packa påsar och bara vara på väg någonstans i bilen på julafton!
Sorry om jag låter som en trist "bittertant", men för mig är det här en viktig fråga om en viktig dag.
Men nu tror jag nog att vi faktiskt ska spara ihop till en liten resa till nästa år...........

Här kommer lite före, mitten..... och efter-bilder på vår julaftonskväll då vi kommit hem till vårt hus!
Årets gran är stylad helt av barnen och jag tycker den blev riktigt "disney-fin"!Mycket papper blir det..........

Bara den gamla tomtegubben som jag fick när jag var liten och bocken tillsammans med hängande ljusslinga och massa barr kvar.......................
Nu vill jag önska er en riktigt skön fortsättning på helgen! Vår 16-årning sitter just nu framför tv:n tillsammans med Herr Loo och tittar på Lotta på Bråkmakargatan och fnissar lite - härligt tycker jag!!!!!!
Hej då från Loo.

2 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Ha en fortsatt skön jul.
Kram Lotta

Mitt vita hem sa...

Ja, det är på gott och "ont" att barnen växer upp! Men såååå härligt att resa bort över jul, till värmen, det skulle jag vilja i alla fall. :)
Granen är ju jättefin!

Kram