Idag denna snöiga söndag ska jag ger er ett litet tips!
Storasyster i familjen är helt såld ¨på granatäpplen. Men vi har undrat när vet man att de är mogna och hur får man ut kärnorna åtminstånde med lite effektivitet?
Nu vet vi!
För att förstå när äpplet är moget så trycker man helt enkelt lite på skalet och känner man att en kärna ger med sig så är det moget.Ett litet knep för att få uta alla kärnor är att dela granatäpplet och lägg halvan med kärnsidan neråt på ett glas, slå sedan med en stor sked på skalet och kärnorna hoppar ur granatäpplet och ner i glaset.
Fiffigt va!
Läste precis ett till tips på nätet att snitta upp granatäpplet och sedan trycka ut kärnorna. Det måste vi prova nästa gång!
Sedan är det bara att mumsa på.
Själv tycker jag bara att det smakar kärnigt i munnen, men de innehåller massor av bra vitaminer och antioxidanter som vi alla behöver den här årstiden.
1 kommentar:
Oj,den frukten hade jag glömt så den läre jag köpa hem..;)) Riktigt mumsigt och din bild var ju så vacker oxå...;))
KRAAAAM vännen!!
Skicka en kommentar