Det är jag som är Loo och jag hälsar dig Välkommen till min blogg som handlar om livet i stort och smått för vår familj!
Helt enkelt - följ med Fam. Loo på vår resa i vardagen.............

tisdag 28 juni 2011

Sommarsemester...........................


Lycka är att ha semester och det har jag!

Kommer absolut leva livets lata dagar i många veckor framåt och jag ska minnsann njuta vareviga stund av den här sommaren!
Tänker inte ens gnälla över lite regn faktiskt.............



"Lillen" och jag åker till landet i morgon och han tar med sig två kompisar. Då ska det badas, fiskas., ätas glass och sommar-mysas hela dagarna.
Jag ska måla trädgårdsmöbler och städa uteförråd - ordning och reda minsann. (Får väl se vad som hinns med för det lockar alltid att åka till stranden såklart)!

Herr Loo och "Storasyster" är hemma och för "Storasyster" sommarjobbar några veckor så de får njuta tillsammans lite extra på kvällarna.


Hoppas ni har det bra, för nu är det faktiskt äntligen sommar på riktigt!!!!!!!!!!!!!!!

söndag 26 juni 2011

Midsommaren är förbiiiiiiiiiii


Hoppsan, där var midsommaren slut och semesterdagar tar snart vid - härligt ska det bli med en massa ledighet.

Midsommarhelgen var trevlig men utan "Små Grodorna" och stång i år. Barnen är så stora så de är helt enkelt inte intresserade. Men vi har hade besök av några kompisar och såklart åt vi sill och grill!!!!!!!! med god färskpotatis. Mums.  

En härlig promenad ner till havet där "Lillen" fiskade lite och vi vuxna satt och njöt i solen hann vi med på eftermiddagen. Då gick vi förbi ängen där alla sjöng och dansade, så vi kom lite i sommar-stämning liksom!
Sedan gick vi hem och fikade med god jordgubbstårta.

Duken med ansande folkdräkts-par sydde jag till mina föräldrar för många år sedan och de fick den i sommarpressent till landet. Nu har den flyttat till vårt land och den ligger traditionsenligt alltid på bordet under hela midsommarhelgen.

Trivsam helg tycker jag och jag älskar ju att vara på landet, det är verkligen njutning för mig!

Midsommar är så genuint Svenskt tycker jag och helgen är förknippad med så många glada minnen från barndomen. Ops, låter som jag är mycket gammal, men det är jag inte - bara lite gammal ju! 

tisdag 21 juni 2011

Längtan och trånad...............

Vissa saker kan verkligen göra att jag får fruktansvärd beslutsångest. Brukar egentligen inte ha svårt att välja här i livet, men ibland slår det bara slint i skallen och jag måste få goda råd eller kanske ett ok. från Herr Loo för att det ska kännas bra!





Den här gången handlade det om en otroligt fin quilt/pläd från Miljögården som jag hittade i en av mina absoluta favvo-affärer Eikkiala. Sari som har affären har verkligen smak för det goda i,livet och jag besöker henne alltid när jag ska inhandla fina pressenter som ska ges med kärlek♥♥♥ Nåja, erkänner, en och annan fin pressent till mig själv blir det också -  men bara saker som jag absolut behöver förstås!


I alla fall slog jag till slut slag i saken och köpte den sista pläden hon hade på lager och jag är så himla nöjd.
Måste väl erkänna att min underbara Herr Loo inte är något stort "rosa-fan" Men den passade så bra på landet och kära maken som har en något lång tillvänjningsstrecka ibland brukar till sist vänja sig. (Ha, taktik och vi känner varandra ganska bra nu!)

Visst är den fin och sommrig!


söndag 19 juni 2011

Mysig helg....................

Vårt vita sommar-hus i gråväder. Murrig bild!

En jättemysig helg har vi haft "Lillen" och jag på landet.
Vi har fixat ute på tomten, myyyyst och fiskat med korvgrillning vid havet.

Sportfiskaren ligger ner på berget och metar!♥


Ingen sol hade vi på oss i lördags, men absolut urmysigt ändå.
Det nappade inte och lite besviken blev han nog "stor-fiskaren" på att det bara var minifiskar som åt upp masken. Kanske hjälper det att uppgradera fiskeutrusningen något, får se vad det kan bli i sommarpressent!


På hemvägen gjorde vi några loppis-stopp (mutade Lillen med lite glass?) och himmel å pannkaka - vilka fynd jag gjorde!
Så superduper nöjd är jag efter att ha hittat en mega-stor zinkbalja för några ynka hundingar och fina flaskor/inläggningsburkar med både lock och metallknäppe till för några kronor. En äppelvagga av storleken mega den med fick också följa med hem - fyndpris för den med och i vaggan ska det bli taklökar planterade.

Det är alltid kul att hitta nya användningsområden för grejer man bir förälskad i tycker jag - kan vara en utmaning och ta lång tid ibland, men det brukar bli bra till sist!

Det var vår helg det och snart är det midsommar och då blir det hela fyra dagar familjemys med trevliga vänner på besök.

onsdag 15 juni 2011

Tidnings-beroende..................

Jag har en sak att bekänna....................
Jag är nästan manisk i att ta billiga tidningsprenumerationer och varför inte, för det är faktiskt nästan gratis..................?


Nääää, inte helt gratis då, men om man är lite klurig så kan man få hem riktigt fina premier för sisådär en hundring.
Häromdagen kom tidningen "Taras" fina premier hem till mig. En Marimekkoskål, två små ljuskoppar i fattigmanssilver och en fint armband för oss lite smyckestokiga!!!!

Inte så jättebra tidning-Tara tycker jag men, men.



Visst låter det fint och som sagt, nääääästan gratis.

Ja, livet é bra härligt ibland när det fylls av diverse njutning och livsglädje!

Ta hand om er och som sagt - tipset - häng med på billiga tidingsprenumerationer och en sak till! Säg upp tidningen när du fått din gåva för det är då det är nästan gratis ju!

lördag 11 juni 2011

Nu é jag glad minsann.....................

Lite känslo-hoppsan här på bloggen minsann?

Men nu är jag så glad igen för det verkar fungera och min frustration är som helt bortblåst och nu vill jag berätta vad vi gjorde förra låååååååång-helgen!




Vi var i Lund (mysig liten stad!) där vi aldrig varit förut, men vilken underbar helg vi hade. Som ni kanske förstår så var det ingen vanlig semestertripp eftersom vi är de ständigt uppkopplade föräldrarna på barnens sporter........... Såååå var det en judo-helg, med både tävling och internationellt läger för många duktiga judokas och tränare. Vår grupp var arton stycken med söner, pappor, storasyster och så jag då - den ända mamman??????
Liten aningens grabbig ton emellanåt, men roligt hade vi tillsammans!


Lillebror var supernöjd och fick den bästa träningen någonsin och storasyster och jag hann med både att vara i sporthallen, tita runt på stan och en del shopping som man ju gillar när man är 16 år!!!!
Viktigt att alla trivs när vi är borta!

På tisdag ska jag äntligen få skriva på min nya tjänst och jag ser fram emot att  få berätta om den!!!



tisdag 7 juni 2011

Blir heeeelt kockoooooooooo......................

Jag blir så himla, himla irriterad för blogger bara dummar sig och jag vill kunna skicka trevliga hälsningar till just dig!!!!!!!

Jag kan skriva inlägg, men inte kommentera och jag blir helt tokig för jag vill så gärna hälsa till er andra och skicka några glada rader!!!

Får väl hälsa till er här med underbara soliga och framförallt varma häslningar............


Här kommer en bild från underbara och vackra stadsparken i Lund.

Kramar!!!!!